ARTICLE: Els efectes de la música al cervell dels nens/es

La música és un element essencial en el desenvolupament i aprenentatge dels nens / es. La música no només ajuda a que els nostres nens / es es relaxin, sinó que també ajuda a desenvolupar la memòria i el sentit de coordinació del nadó.
Aquells nens / es que  creixen escoltant música , cantant cançons, i movent-se al ritme de la música gaudeixen d'un millor sistema sensorial, creant més enllaços a les connexions neuronals del cervell.
Estudis demostren que aquells nens / es que participen activament en activitats relacionades amb la música són aquells que fan les grans connexions, perquè la música en els nens / es provoca:
  • Un augment en la capacitat de memòria, atenció i concentració dels nens / es.
  • Millora l'habilitat per a la resolució de problemes matemàtics i de raonament complex.
  • Fa que els nens / es puguin expressar-se.
  • En combinar-se amb el ball, estimula els sentits, l'equilibri i el desenvolupament muscular.
  • Estimula la creativitat i la imaginació infantil.
  • Enriqueix l'intel·lecte.
  • Fa que els nens / es puguin interactuar entre si.
  • Augmenta l'autoestima dels nens / es.
La música té un efecte profund en l'estat d'ànim, en la intel·ligència, en la memòria i en el llenguatge; com també en la salut i en sistema immunològic.L'impacte de la música el veiem cada dia ... manipula el nostre estat d'ànim, enriqueix les nostres vides, i envolta les nostres ments.
cervell-i-musica
Com afecta la música en els nostres nens / es?
  • Intel·ligència -El escoltar música durant la infància contribueix a crear certs patrons en el cervell. Els nostres nens / es neixen amb bilions de neurones en el cervell. Si aquestes neurones no són utilitzades es perden amb el temps. Que els nens / es rebin estímul a través de la música fa que més neurones funcionin al cervell ... i com més neurones es desenvolupin, més fàcil se'ls farà aprendre noves coses i desenvolupar nous talents.
  • Memòria -Els nens / es poden acordar de música que han escoltat ja des dels tres mesos de vida. A més, el escoltar música també ajuda als nens / es a recordar-se de com fer certes coses, és a dir, que si els nostres nens / es aprenen a realitzar qualsevol tipus de tasca mentre escolten música, afavoreix que la següent vegada que tornin a sentir aquesta melodia, recordin amb facilitat la tasca realitzada i per tant els sigui més fàcil tornar a reproduir-la.
  • Entesa -El enteniment i el llenguatge són ajudats per l'habilitat de processar informació més ràpidament. Aquells nens / es que escolten música de manera regular tenen un major CI (Quocient Intel·lectual). L'habilitat d'entendre i processar el llenguatge s'aconsegueix en entendre els diversos sons que crea el llenguatge parlant. Els nens / es que solen estar exposats a la música s'acostumen a escoltar diferents sons complexos, els quals els ajudaran a destriar el llenguatge.
  • Emocions -Les emocions i els estats d'ànim estan directament vinculats a la música. És difícil per a nosaltres els adults sentir-nos feliços durant una cançó trista, com sentir-nos tristos amb una cançó alegre. I així mateix és per als nens / es. La música suau els ajuda a calmar-los, mentre que la música creativa els ajuda a estimular / activar-los.
  • Salut -La música pot tenir un impacte poderós en la salut. La música ajuda a restaurar les respiracions, les quals ens calmen físicament i ens ajuda amb la pressió arterial i els batecs cardíacs.La música també té l'efecte d'alleujar el dolor i promoure la millora física.
Font: http://quetescuchen.com/efectos-de-la-musica-en-el-cerebro-de-los-ninos/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.