INTERVENCIÓ: L'Hospital de Toledo implanta sessions de musicoteràpia per a nens pacients oncològics

Els pacients oncològics més petits ingressats al servei de Pediatria del Complex Hospitalari de Toledo, depenent del Govern de Castella-la Manxa, gaudeixen de les sessions de musicoteràpia que es realitzen a les habitacions amb l'objectiu de millorar la qualitat de la seva estada hospitalària, així com la dels familiars que els acompanyen.

Ruth Durà, titulada superior en pedagogia del piano i musicoterapeuta, és l'encarregada des de l'any passat de posar en marxa aquest projecte amb els nens hospitalitzats per fer oblidar als més petits els tractaments hematooncològic i els seus efectes, aconseguint sessions de relaxació, expressió i comunicació amb aquesta teràpia, ha informat el SESCAM en nota de premsa.

Per aquesta jove musicoterapeuta, "la musicoteràpia és una intervenció clínica realitzada per un professional qualificat, en què s'utilitza la música com a eina per aconseguir uns objectius terapèutics determinats".

Les sessions es fan a les habitacions on els nens es troben ingressats. Prèviament a la intervenció directa, la musicoterapeuta manté una reunió amb l'equip mèdic per establir els objectius concrets a tractar en cadascuna de les sessions.

Aquesta musicoterapeuta explica que a través del cant, la música, la interpretació d'instruments musicals i els exercicis de relaxació i alliberament de la tensió corporal, es pretén afavorir l'adaptació dels infants al'entorn, contribuint al tractament del dolor i l'augment de la autoestima del pacient i els seus acompanyants. I amb això, brindar als infants i les seves famílies l'oportunitat d'expressar les seves emocions i evocar imatges que no estiguin relacionades amb el món hospitalari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.