FORMACIÓ: Neuroconcerts

Neuroconcerts. El cervell vibra amb la música. L’experiència musical és interpretada pel nostre cos i el cervell utilitza uns codis específics per donar sentit i ordre a cada percepció. La complexitat dels sistemes utilitzats fa que estudiar-los sigui un dels reptes més interessants del món neurocientífic. Per què hi ha melodies que no ens les podem treure del cap? Per què sentim la necessitat de moure’ns al compàs d’una cançó? Per què hi ha melodies que ens relaxen, ens activen, ens entristeixen o ens alegren el dia? Per què posem bandes sonores a les nostres vides? Entendre els mecanismes mitjançant els quals la música genera estats afectius particulars constitueix avui un objectiu fascinant per a la neurociència. Però la música és més que una experiència estètica: el seu poder es troba en l’habilitat per modular l’activitat cerebral d’una manera altament estructurada.
Tot això i molt més ho esbrinarem en les sessions de NeuroConcerts a partir del diàleg amb musicòlegs i neurocientífics i sempre acompanyats de música en directe.

- Banda sonora original: música, emoció i memòria 4 d’abril
19-21 h Paranimf, Universitat de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 585)

- Ús i abús: música, percepció i persuasió 11 d’abril 19-21 h Cinemes Girona (Carrer de Girona, 173)

- Ludwig, em sents? Música, composició i imaginació 17 d’abril 20-22 h Paranimf, Universitat de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 585)

- Xarxes socials, xarxes neuronals: música, cervell i cultura 2 de maig 19-21 h Aula de Cor - ESMUC (Carrer de Padilla, 155. Barcelona)

- Arpegis neuronals: educació musical i plasticitat cerebral 16 de maig 19-21 h pendent de confirmació

- Ressonància mútua: cervell i improvisació musical i corporal 30 de maig 19-21 h Aula de Cor - ESMUC (Carrer de Padilla, 155. Barcelona)

- Sonates i ragues: el cervell davant la música clàssica a Orient i Occident 13 de juny 19-21 h Sala Anaglifos (Carrer d’en Mònec, 17. Barcelona)

- Paracetamúsica: teràpia musical en patologia psicològica i neurològica 20 de juny 19-21 h Sala Anaglifos (Carrer d’en Mònec, 17. Barcelona)

- Vibracions simpàtiques: música, cervell i ball 27 de juny 20-22 h pendent de confirmació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.