Curs de Musicoteràpia Creativa

La Musicoteràpia Creativa és una aproximació influenciada per la tasca que Paul Nordoff i Clive Robbins han dut a terme com a pioners d’ un extens treball en que la música i la improvisació eren enteses com l’ element dinamitzador dels processos de canvi en musicoteràpia.

El proper mes de Juliol  treballarem aquesta aproximació de la mà de persones coneixedores de la seva filosofia.  Una introducció de 20 hores adreçada a persones interessades en treballar clinicament desde la música. Farem camí de la mà d’ un expert d’ aquesta aproximació: Simon Procter, un musicoterapeuta que uneix a la qualitat de ser un bon improvisador clínic,  la de presentar les coses amb gran claredat i senzillesa.
Si és del vostre interés reserveu els dies del 12 al 14 de Juliol. Mijançant aquest Blog anireu coneixent els detalls i pels inscrits tindreu coneixement de materials preparatoris de la trobada.

Sovint en  parlar de l’ aproximació   Nordoff Robbins es pensa  a l’ utilització del piano com a instrument principal i al treball basicament  amb nens.  A dia d’ avui aquest enfocament tradicional ha generat un cos teòric i experimental que el fa aplicable a qualsevol edat i col·lectiu.   L’objetiu és presentar recursos per treballar desde qualsevol instrument i amb qualsevol context d’ aplicació  la improvisació clínica.  Tot instrument és ben rebut i serà desde el que els assistents aportin que treballarem, així que benvinguts instrumentistes de corda, vent o percussió el cos o la veu,  cadascú desde el nivell que tingui, amb intenció de fer un treball musical desde  una filosofia centrada en la música improvisada com agent terapèutic.

El curs valorarà la incidència de la musicoteràpia a la vida comunitaria.  Observarem la idea de comunitat i com actualment es genera aquesta  desde diverses intervencions. Valorarem el paper que els musicoterapeutes poden jugar en aquest sentit i com el seu perfil és adient com facilitadors d’ aquestes experiències.  Quines son les consideracions a fer i les habilitats a desenvolupar perque la nostra feina ofereixi nous recursos a la nostra societat en el moment que estem vivint.

El número de participants no superarà les 30 persones i el curs s’ impartirà en anglés amb traducció simultània.
Anirem actualitzant el blog a mesura que tinguem més informació, com per exemple del lloc que encara hem de determinar.

Qualsevol aclariment el farem amb molt de gust a musicoterapiacreativa@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.