FORMACIÓ: Jornades Teràpies Creatives. Idec UPF

La nostra realitat social és cada dia més rica, complexa i diversa. Ens calen, doncs, noves eines que ens permetin conéixer aquesta realitat i poder-hi intervenir.
Amb aquesta idea presentem aquestes jornades sobre la música i el teatre com a eines terapèutiques per tal de poder-nos actualitzar i aprofundir en aspects específics d´aquestes modalitats de tractament.
Aquestes jornades, volen oferir vàries aplicacions de la musicoteràpia en el nostre entorn, a través de la presentació per part de professionals actius, d´experiències que s’estan portant a terme, així com donar a conéixer altres intervencions terapèutiques i les seves possibles aplicacions en entorns terapèutics.
Aquestes jornades estan obertes a estudiants, ex-estudiants i professors del Màster Interuniversitari en Musicoteràpia (UPF-URL) interessats en aprendre i conèixer més d’a prop noves intervencions en el camp de la salut i de l’educació.




Lloc: Sala Polivalent
Campus del Poble Nou (UPF)

Roc Boronat, 138
08018 Barcelona

Tel.: 93 542 20 00



Programa:

Divendres, 2 de desembre


18:00- 19:45 Anna Menén--: “La Musicoteràpia en Rehabilitació Neurològica”
19:45-20:15—Descans
20:15-22:00 Vicent Ortolà i Mariona Ponce—“La gramàtica de la Llum” (conferència)
El llenguatge visual que ens ofereix el Teatre d'Ombres, ha fet possible una línia de treball favorable a la formació no formal i en els llenguatges no verbals, per poder proporcionar noves eines pedagògiques i crear nous canals de comunicació, trencant la barrera entre espectacle i públic, transformant l'espectador en creador, i on tot el que participa es porta en sortir una sensació positiva: un sentiment artístic i enriquidor.
Des de la seva creació el 2003 Teatres de la Llum ha estat vinculat en diferents projectes de dinamització cultural i programes educatius, en la formació d'artistes, professorat o amb els alumnes de diferents col · lectius que han participat en els nostres tallers de "La Gramàtica de la Llum" : Tallers de Teatre d'Ombres, Tallers / instal · lació o Tallers / espectacle.



Dissabte, 3 de desembre

9:00-11:45 Taller: “La Gramàtica de la Llum” Vicent Ortolà I Mariona Ponce


Teatres de la Llum, té com un dels seus màxims objectius promoure l'art escènic a través del llenguatge de la llum i les ombres. Creadors a la frontera sempre efímera, on es barregen diferents gèneres expressius: teatre d'ombres, teatre d'objectes, titelles, performances o creació d'espais, on la convivència artística facilita les possibilitats creatives en un espai propi d'investigació, expressió i creació que nosaltres


11:45-12:15—Descans


12:15-15:00 Santi Serratosa--: “Mètode SSM. La percussió corporal com a eina pedagògica i terapèutica”. Aproximació al mètode SSM (Seqüenciació, Senyalització i Música) que utilitza la percussió corporal com a eix didàctic per tal d’assolir objectius extramusicals en diferents entorns terapeutics

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.