MUSICOTERÀPIA A... Les veus de la memòria

El 26 de setembre de 2010, el públic reunit al Palau de la Música de València és testimoni d'un concert únic: un cor integrat per malalts d'Alzheimer interpreta un repertori que inclou cançons populars, un himne gospel, o complexos exercicis polifònics . Aquest doumental descobreix com va ser possible arribar fins a aquest objectiu, a través de mesos de treball, assistint al dia a dia de la convivència amb els malalts i els seus familiars amb la demència, i la seva sorpresa davant el poder de la música.



PROJECTE MULTIPLATAFORMA Les veus de la memòria s'emet en diversos canals que complementen i amplien la experiència de l'espectador de televisió de diferents formes:

- Li permet experimentar personalment en què consisteix la musicoteràpia mitjançant videojocs musicals on line on l'espectador es converteix en director del cor, cantant o músic.

- Conèixer més extensament als personatges, ia través d'ells saber més sobre aquesta malaltia sobre la qual tan poc se sap.

- Ampliar els coneixements sobre el poder de la música, de la mà de reconeguts experts en Alzheimer i musicoteràpia.

- Participar activament aportant continguts i testimonis personales.Este nou format documental situa l'espectador en el centre de la història. El contingut no és lineal sinó que es troba fragmentat perquè l'espectador decideixi què vol veure en cada moment. Les seves decisions traçaran el seu recorregut per la història.
El web ofereix contínuament alternatives des de dos rutes narratives: a la ruta de la història del cor s'afegeix una ruta transversal explicada mitjançant els 6 protagonistes membres del cor.
Els sis representen diferents perfils de persones i estats de desenvolupament de la malaltia. Oferim així un retrat el més ampli possible de la malaltia que ajuda a comprendre les diferents fases que recorren el malalt, el seu cuidador i la seva família.





LA COMUNITAT DE CREACIÓ CREATIVA: CARA B Petites peces documentals i entrevistes interactives a experts, cuidadors i familiars que permeten a l'usuari investigar i aprofundir en aquells aspectes de la malaltia que hem pogut observar en el documental.





UNA CANÇÓ, UN RECORD. La ràdio és el lloc on millor s'expressa la idea principal del documental: els records queden units a les cançons.

Experimentar personalment el poder evocador de la música i compartir-és l'acostament més íntim a la història. Elaborar una llista amb la banda sonora de la nostra vida suposa un itinerari personal per les cançons que enllacen amb els nostres records i emocions.

L'usuari pot compartir cançons, i els records que aquestes porten associats. S'ha dissenyat per a la seva integració en programes de ràdio com els de RNE i Ràdio 9.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.