FORMACIÓ: Seminari d'Introducció a la Teràpia d'Arts CreativeS, Mètode MIECAT (Melbourne Institute of Experiential and Creative Arts Therapy)

Presentació
Aquest Seminari d'Introducció a la Teràpia d'Arts Creatives està dissenyat per donar al participant una nova visió i enfocament de la pràctica de teràpia, mitjançant l'ús de vàries modalitats artístiques com a vies de coneixement i de representació de l'experiència viscuda. MIECAT és essencialment un mètode d'exploració per adquirir sentit d'allò que com a sers humans experimentem. És el resultat de la integració de les corrents de pensament més contemporànies i ofereix un enfocament innovador tant al procés terapèutic com a la manera de "ser en, i fer teràpia". D'aquest curs n'obtindreu recursos pràctics que poden ser aplicats a vàries vessants de psicoteràpia, al igual que com a creixement personal i/o desenvolupament professional.

Ponent
Tània Balil Lozoya

Formada com a músic a Barcelona, i com a musicoterapeuta a Austràlia, ha tingut l'oportunitat de treballar a diversos àmbits terapèutics i poblacions demogràfiques, incloent geriatria i malalts d'Alzèimers, persones adultes amb discapacitats diverses (autisme, paràlisi cerebral, lesions cerebrals, condicions cromosomàtiques varies, esquizofrènia, epilèpsia, síndrome de Down, entre altres) i adolescents amb trauma com a resultat del seu passat com a refugiats. La realitat de la feina terapèutica va empènyer la Tània a trobar nous recursos per tractar amb el material que les persones portaven a les sessions terapèutiques, o allò que sorgia com a resposta a les intervencions de musicoteràpia. Va ser llavors que es va formar com a terapeuta de les arts creatives amb MIECAT, un mètode que li ha estat d'un valor incalculable a l'hora de poder oferir una via d'exploració i resolució d'alguns dels conflictes interns amb els que els seus clients hi viuen i es confronten en el dia a dia. La Tània ofereix aquest curs per compartir el que per ella ha sigut un recurs d'un gran valor i per posar en conjunció amb els coneixements i experiència adquirida com a musicoterapeuta.

Objectius
◦Iniciació al Mètode MIECAT, com a complement a la musicoteràpia i altres modalitats terapèutiques,
◦Prendre consciència de l'aspecte multimodal de l'Experiència, i de l'impacte que té en la manera en la què percebim i construim la nostra realitat,
◦Prendre consciència de la manera en la què interactuem amb el nostre entorn
◦Adquirir tècniques, a través de l'experiència, aplicables a diversos camps terapèutics
◦Informació sobre les aplicacions del mètode.


Programa
Introducció al Mètode MIECAT: Introducció als conceptes de:

◦Fenomenologia i l'atenció a l'experiència del fenomen en el moment present
◦Multi-modalitat com a forma de coneixement, i d'expressió de la nostra realitat
◦Intersubjectivitat
◦Procediments del mètode
Qui/cóm som multi-modalment: Donar-nos a conèixer d'una manera multimodal: Una experiència de com arribem a saber el què sabem, i a ser el què som.

◦Accedir a vàries experiències i representar-les en diferents modalitats artístiques
◦Accedir al coneixement amagat en el nostre cos, i donar-li forma i expressió
Qui/cóm som en relació als altre: Prendre consciència de l'espai intersubjectiu que compartim. Com acompanyar als que ens envolten mentre comparteixen la seva experiència i contribuir al procés d'adquirir un nou sentit de l'experiència

◦Descripció vs. Interpretació
◦Intra-intersubjetividad
Quines són les aplicacions innovadores del mètode?

◦Cóm es diferencia d'altres enfocament o vessants terapèutics
◦Exemples de cóm el mètode ha informat i complementat la pràctica de musicoteràpia a Austràlia

Horari: Divendres 11 de juny de 18.00-22.00 hores. Dissabte 12 de juny de 9.00-15.00 hores
Lloc: Seu de l'IDEC-UPF, Balmes 132-134. BARCELONA
L'admissió al seminari es realitzarà per rigorós ordre de matrícula. Inscriu-te en línia.
Per a més informació, pots posar-te en contacte amb nosaltres a info@idec.upf.edu, o al +34 93 542 18 50.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.