MUSICOTERÀPIA AMB ... Maria Josep Besson

MUSICOTERÀPIA AMB EMBARASSADES:
La Musicoteràpia es una disciplina terapèutica que utilitza el so, la música i el cos com a eina per mantenir, restablir o millorar la salut de les persones.

Quan una dona es queda embarassada comença a caminar per un camí ple de canvis. Amb la musicoteràpia es pretén que les mares puguin arribar a un estat d’harmonització que promogui l’aparició de canvis beneficiosos tant per ella com pel nen.
La veu, amb les tècniques d’entonació utilitzant vocals i les cançons, és una eina essencial en aquest tipus d’intervenció.
Com que l’aparell auditiu del bebè ja està format en el quart mes, a partir d’aleshores anirà coneixent i estimant la veu de la mare a través de la seva oïda. Així dons, el petit s’anirà relacionant amb les melodies que escoltarà dins l’úter i que reconeixerà i el calmaran un cop hagi nascut.

Aquestes sessions van dirigides a les futures mares i parelles que vulguin estimular i connectar amb el seu fill abans de néixer enfortint el vincle i la comunicació mitjançant la música.

MÚSICA PER A NADONS
La música, les cançons, els sons, els ritmes... són eines bàsiques per a la comunicació afectiva. La veu de la mare, parlada i cantada es decisiva en el desenvolupament del nen. Alfred Tomatis va dir: “L’aliment vocal que dona la mare al seu fill és tan important com la seva llet pel desenvolupament del nen”. A través de les cançons la mare pot transmetre el seu amor cap el nadó i és amb aquest sentiment que l’ajudarà a créixer d’una manera saludable.

Objectius del Taller:
•Fomentar la relació sonora, motriu i musical entre el nadó i la mare/pare
•Proporcionar eines musicals senzilles i útils per desenvolupar el vincle emocional amb el bebè, explorant els canals d’expressió musical, afavorint el joc musical en la vida quotidiana, practicant el repertori i adquirint nous recursos musicals
•Estimular el desenvolupament del nen a través de la música
•Potenciar la veu com a primer i primordial element bàsic en comunicació afectiva entre l’adult i el bebè
•Divertir-se, passar-s’ho bé


CONTACTE

Maria Josep Besson, musicoterapeuta i titulada superior de cant.
Actualment fa tallers de “Musica per a Embarassades” a l’Orfeó Lleidatà i privadament, i “Música per a nadons” al Musical de Bellaterra.

93 7216211/669714995
mariajosepbesson@hotmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.